Yaşam alanlarında, en az ortam ısısı kadar, sıcak su kullanımının verimli olması da önemlidir. Sıcak su kullanırken ortam ısısının etkilenmemesi ve günün her saati kullanıma hazır sıcak su ihtiyacınız için tasarlanan boylerler, suyu ısıtan ve depolayan basınçlı tanklardır.
Boyler / Akümülasyon Tankı Nerelerde Kullanılır?
Boylerler genelde insanların toplu olarak yaşadığı alanlarda, bireysel sıcak su üretimi yerine daha ekonomik yarar için merkezi sıcak su hazırlama sistemleri gibi kullanılmaktadır. Fabrikalar, kışlalar, oteller, yurtlar, apartmanlar, hastaneler, şantiyeler gibi toplu sıcak su ihtiyacının fazla olduğu aynı anda musluk açan kişi sayısının artış gösterdiği yerlerde uygun olarak kullanılır.
Boyler / Akümülasyon Tankı kontrol ve rapor İşlemleri nasıl yapılır?
Boyler / Akümülasyon tankı periyodik kontrolünü firmamız alanında uzman personeller ile gerçekleştirmektedir. Standartlara ve yönetmeliklere bağlı, kontrol esaslarını ve İSG kurallarını bilen, işletme kurallarına saygılı çalışma arkadaşlarımız tarafından periyodik kontrollerinizi gerçekleştirmekteyiz. Periyodik kontrolü yapılacak her ekipmanın teknik özellikleri farklı olduğundan her bir ekipman için farklı yöntemler kullanılmaktadır. Bu yöntemler ve süreç hakkında firmamız tarafından sürekli olarak bilgilendiriliyor olacaksınız. Teknik kontrol ve deneyler haricinde görsel olarak da farklı maddeler ve muayene kontrol kriterleri bulunmaktadır. Bu işlemler gerçekleştirilirken bilgilendirme ve açıklama sürekli olarak yapılacaktır. Raporlama işlemleri bakanlık numarası bulunan, birimine göre Elektrik Mühendisleri Odası ya da Makine Mühendisleri Odası’na kayıtlı yetkili mühendislerimiz tarafından imzalanmaktadır. Raporlama işlemleri de yine aynı şekilde güncel standart ve mevzuat dahilinde sürekli olarak kontrol edilerek gerçekleştirilmektedir. Örnek tablolar, açıklayıcı maddeler, görüş ve öneri bölümleriyle birlikte raporlama işlemlerimiz gayet yalın ve anlaşılır olmaktadır.
Boyler / Akümülasyon Tankı muayenesi zorunlu mudur?
25.04.2013 Tarihli 28628 Sayılı Resmi Gazetede Yayımlanan İş ekipmanlarının Kullanımında Sağlık Ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği bunu zorunlu kılmaktadır.
Boyler / Akümülasyon Tankı periyodik kontrol sıklığı nasıl belirlenmelidir?
Periyodik muayene sıklığı ile ilgili açıklama İş ekipmanlarının kullanımında sağlık ve güvenlik şartları yönetmeliği aşağıdaki gibidir.
Ek III Madde 1.4 Periyodik kontrol aralığı ve kriterleri standartlar ile belirlenmemiş iş ekipmanlarının periyodik kontrolleri, varsa imalatçının öngördüğü aralık ve kriterlerde yapılır. Bu hususlar, imalatçı tarafından belirlenmemiş ise iş ekipmanının periyodik kontrolü, bulunduğu işyeri ortam koşulları, kullanım sıklığı ile kullanım süresi gibi faktörler göz önünde bulundurularak, yapılacak risk değerlendirmesi sonuçlarına göre, belirlenecek aralıklarda yapılır. Belirlenen periyodik kontrol aralığının bu yönetmelikte belirtilen istisnalar (*) dışında bir yılı aşmaması gerekir.
Muayene öncesi ön hazırlık nasıl yapılır?
- Basınçlı kabın elektrikle olan bağlantısı kesilmelidir.
- Basınçlı kap içerisindeki basınçlı hava, tahliye musluğundan tamamen boşaltılmalıdır.
- Basınçlı kap üzerindeki prosestat ve emniyet ventilleri sökülmelidir.
- Basınçlı kap giriş ve çıkış ana stop vanaları sıkıca kapatılmalı/körlenmelidir.
- Basınçlı kap içerisinde hava kalmayacak şekilde tamamen su ile doldurulmalıdır.
- Değişik tipteki basınçlı kaplar için, özellikleri bize bildirilerek gerekli hazırlıklar hakkında bilgi alınmalıdır.